“ВРЗ-99″АД гр.Септември

Вагоноремонтен завод-99,гр. Септември е частно акционерно дружество, регистрирано през юли 1999 г..Представлява се и се управлява от Изпълнителния директор инж. Емил Йончев.

Спечелените позиции на българския и международния железопътен пазар, безспорно се дължат на доказаното качество на продукцията на “Вагоноремонтен завод-99” АД, отговаряща на всички изисквания на Международния Железопътен Съюз UIC и Правилника за движение на товарни вагони RIV, както и на приоритетите във фирменото поведение, запазвайки най-доброто от традициите, амбициозно да се развива, да върви напред в синхрон с най-модерните в света технологично-производствени стандарти и постижения.

Друг обособен участък в монтажното производство е за ремонт на спирачното оборудване, съоръжен със стендове за проверка и ремонт на съответните възли и апарати, както и със специално отделение за диагностика и ремонт на функционни вентили с електронно отчитане на резултатите от изпитването.

Автоматичнaта спирачка се подлага на пълно разглобяване, почистване, дефектация, подмяна на износените и негодни части,рециклиране, смазване и сглобяване.

Присъединителните (кнорови) ръкави, акермановите кранове, САБ-регулаторите и товаро-обръщателните кутии се ремонтират в специализирано отделение, оборудвано с всички необходими приспособления и стендове за изпитания.Ремонта на вентилите се извършва с оригинални немски части на фирмата “Кнор” в специализирани помещения.

След приключване на ремонта се извършва пълно изпитание на спирачката, съгласно инструкциите.

Това е един от стендовете с който се реголират и изпитват вагоните:

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Avatar photo

Федя Серафиев

ѕріrасhkі.еu е личен уебсайт, който е създаден и подържан от мен - Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2010 година и е насочен главно към влаковите спирачки и всичко свързано към тях. Имам над 30 годишен опит в тестване, peмoнт, пoддpъжĸa и изгpaждaнe нa cпиpaчни cиcтeми от почти всички известни производители. За връзка с мен ТУК