Индикаторни устройства за спирачките

Индикаторни устройства за спирачките

Мисля, че не е нужно да превеждам останалото.

Тази статия е предназначена за колегите, които се занимават с “новите вагони” и за тези, които се интересуват от детайлите на железопътната техника. Ако не разбирате какво четете, не се тревожете – това просто не е за вас.

Обяснение на функциите

Индикаторно устройство AZ 6: Показва състоянието на спирачката с пневматично налягане. Зеленото показва, че спирачката е освободена, а червеното с черна точка показва, че спирачката е включена.

Индикаторно устройство AV 5: Показва състоянието на ръчната спирачка. Зеленото показва, че ръчната спирачка е освободена, а червеното с черна точка показва, че ръчната спирачка е включена.

Индикатор за контрол на спирачките MGE 2: Показва нивата на налягане на въздуха в спирачната система.

Индикаторно устройство AZ 14: Показва състоянието на спирачката с пневматично налягане и ръчната спирачка. Зеленото показва, че и двете спирачки са освободени, а червеното с черна точка показва, че поне една от спирачките е включена.

Допълнителни манометри: Показват нивата на налягане на въздуха в C– и F-налягащия кръг.

Бутон за проверка: Използва се за тестване на функционирането на индикаторите.

Манометър C-налягане: Показва нивото на налягане на въздуха в C-налягащия кръг.

Светлинни индикатори: Показват различни състояния на спирачната система, като например ниско ниво на налягане на въздуха или неизправност.

Разбира се, това е само кратък преглед. За да разберете напълно всички функции и индикации, ще ви е необходима ръководството на производителя за конкретния вагон. Естествено и поне-малко познания от работата на вагонните спирачки.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Avatar photo

Федя Серафиев

ѕріrасhkі.еu е личен уебсайт, който е създаден и подържан от мен - Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2010 година и е насочен главно към влаковите спирачки и всичко свързано към тях. Имам над 30 годишен опит в тестване, peмoнт, пoддpъжĸa и изгpaждaнe нa cпиpaчни cиcтeми от почти всички известни производители. За връзка с мен ТУК