Общо допустими ходове на буталата и обозначаване.

 

 

Отклоняващите се от това ходове трябва да се впишат върху превозното средство.
Табелата за хода на буталото трябва да гарантира, че напр. при смяна на функционен вентил е монтиран нов вентил с правилен капацитет на налягането.

Табелата е необходима, тъй като максималното налягане на спирачния цилиндър в положение „празен“ е зависимо от собствената спирачна маса на превозното средство и според вида на конструиране на вагона може да бъде различно.
Максималното налягане при положение „натоварен“ в такива случаи е 3,8 ± 0,1 bar. Паралелно с буталния ход табелките съдържат налягането в спирачния цилиндър C-празен и C-натоварен както и контролното налягане в тегловия датчик T-празен и T-натоварен, които могат да бъдат използвани като полезни данни за правилното изпълнение на спирачна ревизия.

В рамките на спирачните ревизии буталния ход трябва да бъде проверен и табелките да се направят четливи респективно при липсващи или нечетливи табелки да се добави една табелка в близост до спирачния цилиндър.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Avatar photo

Федя Серафиев

ѕріrасhkі.еu е личен уебсайт, който е създаден и подържан от мен - Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2010 година и е насочен главно към влаковите спирачки и всичко свързано към тях. Имам над 30 годишен опит в тестване, peмoнт, пoддpъжĸa и изгpaждaнe нa cпиpaчни cиcтeми от почти всички известни производители. За връзка с мен ТУК