Ново поколение вагони

Вагоноремонтният завод в Септември ВРЗ – 99/KOLOWAG разработи и вече произвежда жп вагони от ново поколение, с помощта на които в следващите години трябва да се промени съотношението на превозваните хладилни ремаркета и контейнери от автотранспорта към железниците в целия Европейски съюз.

Компанията е успяла да използва и електричество от мрежата на железниците за охлаждане при превоз на бързо развалящи се стоки вместо дизелово гориво, което значително намалява разходите за превоз.

Патентованият електрифициран джоб-вагон ELWAG икономисва разходи от минимум 7200 литра гориво на един курс на влака от Източна към Централна и Западна Европа, или около 8200 евро седмично заедно с разходите за поддръжка на генераторите. Влаковите композиции с вагоните ELWAG са предвидени да превозват  хладилни ремаркета или контейнери.

 

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Avatar photo

Федя Серафиев

ѕріrасhkі.еu е личен уебсайт, който е създаден и подържан от мен - Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2010 година и е насочен главно към влаковите спирачки и всичко свързано към тях. Имам над 30 годишен опит в тестване, peмoнт, пoддpъжĸa и изгpaждaнe нa cпиpaчни cиcтeми от почти всички известни производители. За връзка с мен ТУК