Кран-машинист D2

Кранмашенистът D 2 се използува в парните,дизеловите и електрически локомотиви.Той се използува за командване на непрекъснатите спирачки със сгъстен въздух за товарни ,пътнически и бързи влакове.

Кранмашенистът D 2 осигурява оптималното протичане и неизменяемост на избраните и задействувани процеси на задържане и разхлабване.

Кран-машинистът има шест основни положения:

1-во. – Ударно пълнене: Използва се за бързо пълнене и евентоално препълване на ГВ.

2-ро. – Пътуване: На това положение, кран-машиниста поддържа зададеното налягане в ГВ и допълва евентуални загуби.

3-то. – Изолирано: Използва се за проба на плътност.

4-то. – Област на степенните задържания и разхлабвания: На това положение могат да се реализират до 8 степени на задържане и 8 на разхлабване, като налягането в ГВ на първата степен ще спадне с около 0,2 barа или в ГВ ще се установи налягане от около 4,8 barа, а на всяка следваща степен, налягането ще спада средно с 0,06 barа или на 16-та степен в ГВ ще се установи налягане от 2,7 barа +/-0,05 bar.

5-то. – Заключване: На това положение, кран-машиниста се заключва.

6-то. – Екстрено спиране: Използва се за бързо понижаване на налягането в ГВ до нулева стойност. Това положение се използва за спиране в случай на опасност;.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Avatar photo

Федя Серафиев

ѕріrасhkі.еu е личен уебсайт, който е създаден и подържан от мен - Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2010 година и е насочен главно към влаковите спирачки и всичко свързано към тях. Имам над 30 годишен опит в тестване, peмoнт, пoддpъжĸa и изгpaждaнe нa cпиpaчни cиcтeми от почти всички известни производители. За връзка с мен ТУК