Присъединителни спирачни ръкави (кноров ръкав)

Присъединителните (кнорови) ръкави се състоят от следните части:
– текстилно-гумен маркуч
– муфа дясна или муфа лява
– накрайник 1 ¼”
– скоби -2бр.
– сменяем уплътнителен пръстен

Присъединителните спирачни ръкави (кнорови ръкави) с протрити места,цепнатини или оголване на текстилния слой,а също така и със срок на служба над 5 години да се заменят с нови.
Главите на съединителните ръкави трябва да бъдат изправни без пукнатини и отчупвания.Уплътнителните пръстени в съединителните глави (лули) да се заменят с нови.

При окомплектоване (изработване) на нови съединителни ръкави е необходимо:

1.) ръкавът да се почисти от талк и прах ,а вътрешната повърхннина – с бензин на разстояние от краищата 60-70 мм.

2.) главата и наконечника да се почистят много добре от ръжда.

3.) вътрешната страна на ръкава на дълбочина на запресоването на наконечника да се намаже със специално гумено лепило,след което да се извърши съединяването им.

Така окомплектованият съединителен ръкав след 24-часово втвърдяване на лепилото да се изпита на якост и херметичност на стенд.

Изпитаните и приети съединителни ръкави се шаблонират с индекса на преприятието,месеца и година на изпробването.

Окомплектованите ръкави да се качват по вагоните не по рано от 24 часа след изпитването им.

След една-годишна работа тези ръкави трябва да се изпробват на якост и плътност с постоянно налягане от 13 бара в течение на 2 минути.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Avatar photo

Федя Серафиев

ѕріrасhkі.еu е личен уебсайт, който е създаден и подържан от мен - Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2010 година и е насочен главно към влаковите спирачки и всичко свързано към тях. Имам над 30 годишен опит в тестване, peмoнт, пoддpъжĸa и изгpaждaнe нa cпиpaчни cиcтeми от почти всички известни производители. За връзка с мен ТУК