Проверка действието на пневматичната спирачка.

Проверка действието на пневматичната спирачка се прави при налягане не по малко от 6,57,0 атмосфери пред кранмашиниста и зарядно налягане 5,0 атм..

При спирачни системи КЕ и КЕs нормата-време е:

За режим Т20-30 сек./за бързо спиране/
За режим Т45-65 сек./за разхлабване/

За режим P и R3-5 сек./за бързо спиране/
За режим P и R15-25 сек./за разхлабване/

В момента времената са малко по различни,но…

Налягането трябва да се контролира с манометъра на пътническите вагони или по манометър,включен към спирачния цилиндър на спирачните вагони.

Трябва да се провери и чувствителността при степенно задържане и разхлабване:

Минималният брой степени,които трябва да реализира спирачната система,е 8 броя за задържане и 8 броя за разхлабване /при КЕ иКЕs /.

При спирачни системи,включващи ускорител на спирачния процес/например ЕBЗ/,противо-повличащи реголатори,DU,центробежен регулатор и т.н.,да се провери действието на тези апарати .Също така да се провери и действието на на разхлабителя на работната „А“ камера на функционния вентил.

Проверява се действието на внезапната спирачка (ако има такава),след което ръкохватките за задействането да бъдат пломбирани с тел,позволяваща разкъсване с усилие не по-голямо от 3 кгс.

При проверката да се контролира и плавността на движението на буталото на спирачния цилиндър и дължината на хода му.

При задържано положение на спирачната система на вагона, болтовете на щангата  празен при положение на товарообръщателя „натоварен вагон“ трябва да се движат свободно във втулките.Същото се отнася за болтовете на щангата натоварен  при положение на ръкохватката на товарообръщателя на режим „празен вагон

 

 

(Статията този месец е посетена 355 пъти, 1 посещения днес)

Може да харесате още...