Режим на обръщателите на автоматичните спирачки.

Режимът на обръщателите на автоматичните спирачки се определя, както следва:

На вагоните в пътническите влакове – на най-високата степен на режимния обръщател.

Разрешава се режимният обръщател на някои типове и серии пътнически вагони, на база на конструктивни особености в спирачните системи, със заповед на превозвача да се поставя на по-ниска степен.

При повреда на автоматичната спирачка на пътнически вагон, налагаща смяна на режима от бърз влак на пътнически влак, смяната се извършва само на вагона с повреда в спирачката.
На вагоните в товарните влакове от празни вагони до 120 оси- на режим пътническивлак Рнад 120 оси- на режим товаренвлак G.

На вагоните в товарните влакове от празни и натоварени вагони до 100 оси – на режим “пътнически влак” Р, а над 100 оси – на режим товарен влак G.

На смесени влакове с вагони до 80 оси – на режим пътнически влак Р, а над 80 оси- на режим товаренвлак G.

На вагоните в товарни и смесени влакове, в които са включени товарни вагони със спирачка тип „Матросов” или които имат само режим товарен влак G – на режим товаренвлак- G.

При увеличаване на броя на осите с до 20 над броя оси, посочен по-горе, автоматичните спирачки на вагоните да останат на режим P.

При намаляване на броя на осите под този, посочен по-горе, автоматичните спирачки на вагоните да останат на режим G.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Avatar photo

Федя Серафиев

ѕріrасhkі.еu е личен уебсайт, който е създаден и подържан от мен - Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2010 година и е насочен главно към влаковите спирачки и всичко свързано към тях. Имам над 30 годишен опит в тестване, peмoнт, пoддpъжĸa и изгpaждaнe нa cпиpaчни cиcтeми от почти всички известни производители. За връзка с мен ТУК