Устройство за управление на уплътнението на главният тръбопровод

На скоро попаднах на едно интересно устройство (с поред мен) на фирмата ЕКА ,което служи за проверка на плътността на вагона.

Ето и техническото му описание:

Това устройство е проектирано по такъв начин, че може да бъде директно прикрепено към към главата “лулата” на кноровият ръкав на вагона.

Устройството се състои от стандартна съединителна глава (лула), сензор за налягане с висок клас на точност, електрически модул за обработка на сигнал, таймер с висока точност, акумулаторна батерия, зарядно устройство за акумулаторни батерии, както и дисплей.

Устройството за управление на уплътнението на главния тръбопровод има способността да открива стойността на спада на работното налягане и да показва тази стойност на дисплея, докато устройството не бъде стартирано за нов цикъл на измерване. То има функции за настройка на таймера, както и за настройка на интензитета на осветлението на дисплея, което на практика осигурява възможност за използване през деня и нощта.

Устройство за управление на уплътнението на главният тръбопровод

Устройството може да се настрои така, че да покаже евентуалният спад за 5 или 10 минути .

Техническа характеристика:

Захранване6 V DC
Обхват на измерване0 до 20 бара
размер250 х 85 х 100 мм

Самото устройство може много бързо и лесно да се направи и с подръчни средства.

Благодарим ви за прочитането на статията! Ако намерихте информацията за полезна, можете да дарите посредством бутоните по-долу:

Avatar photo

Федя Серафиев

ѕріrасhkі.еu е личен уебсайт, който е създаден и подържан от мен - Федя Серафиев. Сайта съм го основал през 2010 година и е насочен главно към влаковите спирачки и всичко свързано към тях. Имам над 30 годишен опит в тестване, peмoнт, пoддpъжĸa и изгpaждaнe нa cпиpaчни cиcтeми от почти всички известни производители. За връзка с мен ТУК